Amikor elkezded emelni a rezgésed, elkezdesz befelé figyelni, elkezd érdekelni a spirituális világ bizony elkezd megváltozni az életed is.

Az önuralom elsajátítása talán minden mai ember feladata. Egyszerűbb azt hinnünk, hogy a külvilág történéseit kell befolyásolnunk és kontrollálnunk, pedig igazán saját életünk felett kell visszaszereznünk az uralmat.

A yoga sutra szerint szívünk ellenségei és szenvedésünk gyökerei a klésák. Avidya, a nem tudás, nem jól tudás, minden gyökere. Asmita az EGO érzés. Az elkülönült én képzete és a hozzá fűződő én, nekem, engem sztorik. Raga, a ragaszkodás. Dvesa, az elutasítás. Az ötödik klésha, abhinivesha, a haláltól való félelem, vagy a kapaszkodás az életbe, ellenállás a változásnak.

Hogyan éli meg egy gyakorló (aki meditál, spirituális gyakorlatokat végez...) és egy nem gyakorló a találkozást egy fájdalmas érzéssel.

Aki elindul a jóga, vagy egyéb spirituális úton hamar szembe találkozik elterelődésekkel, amik az elme koncentrációját szétszórják és megakadályozzák, hogy befelé tudjunk figyelni (pl. betegségek, lustaság, kétely...). Ezeken segít átlendülni, ha kitartunk a gyakorlás mellett és csináljuk nap, mint nap.

Még mindig sokan félre értelmezik és elutasítják a trauma szót. Pedig legtöbbünket érintő témáról van szó, ami sokunk hétköznapi gondolkodását és cselekedetét befolyásolja. Itt az ideje szembe nézni gyerekkori traumáinkkal!

Helyesen lélegzel? 

Lenyűgöz a légzés már régóta. De idén valahogy folyamatosan jönnek az újabb és újabb felismerések, hogy valóban a légzés az egyik kulcs az egészségünk helyreállításához.

Annyira kézenfekvő és annyira egyszerű, hogy az emberek nagy része nem is foglalkozik vele. Kicsit olyan az orrunk, mint a talpunk. Csak szolgálnak minket egész nap, mi pedig alig szentelünk kis figyelmet nekik. 

Ébredés és böjti időszak

Ébredezik a természet, rügyeznek a bokrok, bújnak elő a zöld növények. Imádom időszak. Minden nap csipegetek ilyenkor a kis rügyekből. Csupa életerő minden egyes kis rügy. 

Minden tavasz egy újabb lehetőség nekünk embereknek is az ébredésre. Ideje leengedni az elhomályosító fátylat a szemünk elől és meglátni önmagunkat és a valódi életet. 

A Hyperton-X egy kineziológiai irányzat a stressz csökkentésére és a test-szellem harmonizálására. A név az izmok hypertóniájára utal és szó szerint annyit jelent: „Feszültség ki”.

„Keep it simple and be yourself” (Frank Mahony)

Érzem a bőrömön a nap melegét,
Figyelem a nedves fű ragyogását,
Hallgatom a háttérben a vadlibák gágogását,
És érzem a friss levegő illatát.

Majd hirtelen ott a pillanat. A csend, a béke, az egység. Elönti egész testemet a hála. A hála azért mert LÉTezek.

És érzem, hogy csordultig tele van a szívem szeretettel