Önuralom

Te mennyire vagy Önmagad ura, az életed ura? Mennyire vagy tisztában a belső folyamataiddal, amik lehet hogy robot üzemmódhoz hasonlóan irányítanak? Mennyire akarod a környezetedet megváltoztatni, ahelyett hogy magadon változtatnál?

Az önuralomhoz szükséges egy adag önfegyelem, önmegtartóztatás, tudatosság és gyakorlás.

Meg kellene mindenkinek tanulni:
- az ét-vágy helyett az éhségre figyelni. Azaz azt enni amire a testnek valóban szüksége van és akkor amikor valóban éhes!
- felülemelkedni a test lustaságán és mozogni rendszeresen (reggeli jóga alvás helyett, bicikli vagy séta kocsi helyett...)
- lecsendesíteni az elmét (fel se tűnik, de folyton agyalunk, a jövőre gyártunk terveket, a multon rágódunk és alig időzünk a jelenben)
- csendben lenni! (Ha megengedjük magunknak a csendet, akkor fogunk tudni elkezdeni figyelni  arra, hogy mi is zajlik valójában bennünk. Amíg külső zajokkal vagyunk folyton körülvéve, addig csak eltereljük a figyelmet magunkról)
- kilépni a komfortzónából: a fejlődés egyik mozgatója (mindig kényelmesebb a megszokottban benne maradni. De valóban erre vágysz? Valóban erre az életre vágyik a lelked?)
- engedni a kényelemből, abból hogy mindig minden legyen, hogy mindig minden egyből legyen (kényelmünk az egyik legnagyobb korlátozónk a mai világban!)
- észrevenni mikor vagy reaktív vagy azt mikor hajtod csak az egód igazát. És bizony megtanulni ilyenkor is befelé figyelni és csendben maradni.

A legjobb, hogy ehhez csak Te kellesz. Mert pont a hétköznapi élet eseményei tanítanak téged minderre!

Erről szól majd ez a fél év:
Életszépítő - Holisztikus egészség workshop sorozat

https://yogabalance.hu/node/176