Többnyire ashtanga, ashtanga inspirálta jógát gyakorlok és oktatok, kiegészítve a resztoratív jóga csodálatos eszköztárával.

A jóga egy csodálatos eszköz, ami segít fejleszteni a testtudatot, érzékelni a testi és érzelmi határokat és több tudatosságot hoz a hétköznapokba. Segít újra megérkezni a testbe, kiszakadni a folytonos agyalásból és szellemi tevékenységből. Ezáltal újra elkezdjük érezni, megtapasztalni és megérteni testünk jelzéseit.

Mikor elindultam a jóga útján végigjártam én is az asanák világát. Kerestem, hogy melyik stílus illik hozzám. Végülis mindig visszatértem az ashtangához. Hogy miért? Mert erőt és kitartást ad, közben nyugalmat és csendet a fejemben, rugalmasságot az izmaimnak és helyet a fejlődésre mind fizikailag, mind spirituálisan. 

A jóga lehetőséget ad arra, hogy mindenki saját tempójában gyakoroljon, fejlődjön. Az órákon nagy hangsúlyt fektetek a helyes, anatómiailag korrekt asana kivitelezésre és fontosnak tartom, hogy mindenki a saját légzését, testét figyelve gyakoroljon. Szeretem az asanákat kitartani, szeretek időt hagyni, hogy megérkezzünk egy egy pózba és hogy felvegyük a kapcsolatot a légzésünkkel. Újra és újra. Mi a cél? Hogy jobban érezd magad a testedben, hogy felfedezd saját légzésed ütemét és, hogy megtanuld értelmezni tested jelzéseit és, hogy idővel önállóan tudjál gyakorolni.

"Ne a testedet használd, hogy megérkezz egy jógapózba, hanem használd a jógapózt, hogy megérkezz a testedbe!"

Ebben próbálok segítséget nyújtani neked. Az én szerepem az, hogy segítsek megtalálni a neked megfelelő asana variációt, hogy segítsek tágítani a határaidat és, hogy ha itt az idő mutassak új asanákat, amik egy ideig újra kihívásul szolgálnak.

 

Erőteljes, dinamikus jógafajta, az összes mai modern jóga ágazat (vinyasa flow, power jóga) atyja. Tökéletesen ötvözi az erőt és a rugalmasságot. Bárki elkezdheti, hisz ha nem vagy erős erősít, ha pedig merev vagy rugalmassá tesz.

A gyakorlatok egy adott sorrendben követik egymást, így tud a gyakorlás idővel mozgó meditációvá válni. Az órákon az első sorozatot, a yoga chikitsát gyakoroljuk. Ez az első sorozat, magyarul jóga terápia, helyreállítja a test egészségét és felkészít a további sorozatokra.

Ahogy egyik kedves gyakorló mondta "tüzes jóga", olyan igazi "Szilvis" óra.

Dinamikus óra, ahol erősen érződik az ashtanga vinyasa vonal, viszont nem a kötött sorozatot gyakoroljuk. Az óra változatosabb felépítésű, néha jobban körbejárunk egy- egy témát, néha pedig erőteljesebbre sikerül. Próbáljuk az órán beépíteni a légzés követését, próbáljuk tudatosítani a testi érzeteket, az elménkben zajló gondolatokat és felmerülő érzelmeket.

A resztoratív / yin jóga órákon a semmittevés kerül előtérbe. Hosszan beleengedjük magunkat a pózokba (5-10 percig) és a fő szempont, hogy kényelmesen érezd magad. Ne zavarja a testi diszkomfort az elengedést azt, hogy teljesen ki tudj kapcsolni és ellazítani a testedet és az elmédet. Végig vezetlek, különböző technikákkal segítelek, hogy figyelmedet a testedre, a jelen pillanatra tud hozni. Az óra végére teljesen elengeded a feszültséget, folyton cikázó gondolatokat és végre megpihenhetsz.

Magánóra keretein belül a te igényeidnek megfelelően állítom össze az órát, kombinálálva a jóga asanák, meditáció és légzőgyakorlatok elemeit. Ebben több mint 10 éves jóga és 15 éves oktatói tapasztalatom segít.

Az óra lehet dinamikus, de akár workshopszerű is, ahol egyes asanákat részletesen átbeszélünk. Minden esetben megkeressük a neked megfelelő ásanák alternatíváit. 

Főként metta, vipassana és az arra épülő mindfulness meditációt gyakorlom és tanítom.

metta: szeretet és elfogadás meditáció

vipassana: tudatos jelenlét meditáció, megtanít úgy látni a dolgokat, ahogy vannak