Tavasz elején mindig rám tör a pakolhatnék. Idén is vártam már ezt az energiát, hogy lendületet kapjak és ki tudjak pakolni dolgokat, amikre már nincs szükségünk. Hiszen, hogy tudnánk beengedi bármi újat is életünkbe, ha a régi dolgokat képtelenek vagyunk elengedni? 

A tavasz az újrakezdés és megújulás ideje (fa elem). A tavaszi méregtelenítésre kívül, belül szükségünk van. Itt az ideje jól kisöpörni. És néha egyszerűbb elkezdeni a régi dolgok elengedését körülötted, mint egyből magadban. 

Ugyanúgy ahogy a tárgyakat halmozzuk magunk körül, ugyanezt csináljuk belül, magunkban is testi és érzelmi szinten (salakanyagok, régi sérelmeink). A húsvét előtti böjt, méregtelenítés segít megtisztítani testünket. De érdemes kihasználni ezt az időszakot és lelkileg is megtisztítani magad. Például, ha vannak élelmiszerek, italok amik nélkül úgy érzed nem bírod ki (kávé, csoki, hús...) próbáld meg elhagyni őket pár napra, hétre. Az első pár nap nehéz, de utána érezni fogod a belső szabadságot. Felszabadító érzés amikor nem kell csokit enni, nem kell kavét inni, mert kibírod nélkülük is. Érdemes kipróbálni ;). Vagy esetleg pár nap internet és okostelefon nélkül? 

A tavasz a máj és az epemeridiánok ideje. Ha nincsenek egyensúlyban hajlamosak lehetünk dühre, agresszióra. Döntésképtelenek és bátortalanok lehetünk. Figyelgesd magad, ha jön egy erős érzelem próbáld meg tudatosítani, hogy mi is ő valójában. Honnan jön és mit akar neked megmutatni.

A fa elem hangja a kiabálás. A kiabálásra ugyanúgy szükségünk van, mint a nevetésre vagy sírásra. Kisgyerekek még kiabálva rohangálnak, de mi felnőttek mikor kiabálunk csak úgy? 🤣 Lehet furcsán néznének ránk, ha mi is erős dinókiabálással mennénk munkába vagy dühünket minden egyes alkalommal hangos oroszlánüvöltéssel rendeznénk... Keress esetleg egy olyan helyet ahol kiálthatsz hangosan. És tedd meg. Engedd ki ezúton is az érzelmi feszültséget. Kiálts egy nagyot, csak úgy. 

Használd ki a tavasz energiáit és söpörj ki a házad körül, a szekrényedben, tisztítsd meg májad és emésztőrendszered és engedd el dühödet. 🙏😊💜

Teremtsünk helyet az újnak!