Ma délelőtt fenyőrügyet készültem gyűjteni az erdőben. Valamiért reggel úgy éreztem inkább kihagyom a reggelit (amikor jönnek ilyen spontán érzések szeretek hallgatni rájuk). Így indultam neki a sétámnak.

Szembe jött velem több kánya zsombor ezért gondoltam elrágcsálok egy levelet. És ekkor megértettem! Ahogy lassan elrágcsáltam a levelet éreztem az energiát, amit a növény ad. Az egész lényemre hatott az az egy levèl. Annyira más így elrágni egy levelet, mint jól lakottan, a többi étellel együtt megenni. Így valóban átjön az az életenergia, az eszenciája, amiért fogyasztjuk. Messze nem az anyag a fontos!! Hanem minden más, ami a szemnek nem látható!

A mai ember nem ÉLelmiSZERt fogyaszt többnyire, hanem az ìzlelőbimbóknak tetsző mű kaját. Az életenergia, ami belőle származik vajmi kevés. A lényeg, hogy finomnak, kellemesnek érezzük. Mert ugye az elme a kellemes érzéseket akarja és ami elsőre nem olyan kellemes egyből elutasítja.

El kell kezdenünk máshogy gondolkodni arról, amit megeszünk! Az ételnek életerőt kellene adnia nekünk és nem lehúzó, fárasztó energiákat. Ezért is a mottóm idén: ételem a gyógyszerem. Egy étrend, ami éltet, energiát ad és egèszséges emésztőrendszert tud fenn tartani (A belekben van immunrendszerünk nagy része! Ott kell először kitakarítani és rendet rakni, ha szeretnél a vírusokkal szemben ellenállóvá válni!).

Át kell állítanunk a gondolkozásunk és a kevesebb több elve alapján élettel teli ételeket kellene fogyasztanunk. Amik valóban feltöltenek és így sokkal kevesebb is elég belőlük! (Kovász, fermentáció, csírák, növényi étrend, turmixok stb...).

Idén ismerkedtem közelebbről a rügyekkel. Amikor márciusban minden rügybe borult le le csíptem mindig egyet amikor a kertben jártam vagy az erdőben. Ugyanezt tapasztaltam. Képes volt egy egy rügy annyi energiát adni, mint a reggeli zöld teám :) .

Imádom ezt a kalandot és tapasztalásokat amiket a természet ad! 😍 Tanuljunk tőle! Szép hétvégét! Szilvi 🙏😊💜