Erőteljes, dinamikus jógafajta, az összes mai modern jóga ágazat (vinyasa flow, power jóga) atyja. Tökéletesen ötvözi az erőt és a rugalmasságot. Bárki elkezdheti, hisz ha nem vagy erős erősít, ha pedig merev vagy rugalmassá tesz.

A gyakorlatok egy adott sorrendben követik egymást, így tud a gyakorlás idővel mozgó meditációvá válni. Az órákon az első sorozatot, a yoga chikitsát gyakoroljuk. Ez az első sorozat, magyarul jóga terápia, helyreállítja a test egészségét és felkészít a további sorozatokra.

Gyakorlás közben figyelünk a tristana (hármasság) elvére: udzsaji légzés és a bandhák (izomzárak), drishti (tekintetünk iránya) és maga az asana.

Az óra elejét és végét mantrával kezdjük, ez az ashtanga vinyasa jógában tradíció. Az elején lehet furcsa lesz, de hamar meg lehet szokni. Utána pedig ha elmész bárhol a világban ashtangát gyakorolni, már otthon fogod érezni magad.

Óráimra jellemző, hogy belecsempészek anatómiai összefüggéseket, néha kis filozófiát és ha minden jól megy, mindezt megfűszerezem egy kis humorral. Nem rohanunk végig az ashtanga sorozaton. Néha meg is állunk, egyet - kettőt extra be- és kilélegzünk.

Az órákon bárki részt vehet (és fogja is tudni követni), aki már jógázott előtte. Ha teljesen kezdő vagy, akkor viszont ajánlom, hogy gyere el valamelyik kezdő tanfolyamomra.