"A béke akkor jön el, amikor segítjük gyermekeinket abban, hogy ne tegyék magukévá negatív programjainkat." (Dr. Bruce Lipton)

Életünk, napjaink 95%-át éljük "tudattalanul", a bennünk futó programok, hitrendszerek irányítása alatt. Egyszerűen nem vagyunk jelen a pillanatban és mint egy robot automatikusan cselekszünk. Amikor elgondolkodsz, de közben sétálsz, vezetsz, eszel tovább, a tudatalattid veszi át az irányítást. Te már rég máshol vagy gondolatban, miközben az ebéded meg elfogyott. Ismerős? ☺

Ezek a programok, hitrendszerek többnyire az első 7 évünkből származnak. Amit hallottál a szülőktől, nagyszülőktől, oviban, idegenektől, hoztad tovább elődeidtől. Ezek működnek benned folyton és mondják meg neked, hogy mire vagy képes és mire nem. Amikor a gyerek úgy érzi nem szerethető, csak ha tökéletesen teljesít, vagy csak akkor amikor jó gyerek, akkor ezt a programot viszi végig magával. Ha azt hallja, látja, érzi!!, hogy mások okosabbak, jobbak mint ő, hiába tanul egész életében, végig ott fog motoszkálni a fejében, hogy ő nem elég jó, nem tud eleget. És sok sok ilyen és ehhez hasonló hitrendszer van belénk építve. (70%a ezeknek a programoknak negatívan hat az életünkre). Ezek a programok, mint kis építőkockák, építik fel azt a valakit, akire te azt hiszed hogy te vagy. De valóban ezek a programok vagy TE?

Ebből kell felébrednünk. Ezt kell észrevennünk, hogy életünket így éljük. Ha észreveszed, ha tudatosítod ezeket a programokat, ki is léphetsz belőlük. És végre elindulhatsz az útadon... hogy megismerkedj önmagaddal, hogy ki vagy valójában és miért vagy itt :) . Ráébredsz, hogy csakis te, csakis a gondolataid, a hiteid teremtik az életed. A felelősség csakis a te kezedben van. És ez vonatkozik az egészségedre is ;) .

Ha te, mint szülő, mint felnőtt elkezded a saját programjaidat kitisztítani, annyival kevesebb negatív hitrendszert adsz tovább a gyermekeidnek. Annyival könnyebb lesz nekik kiszakadni ezekből és talán esélyük van hamarabb önmagukat felismerni és hamarabb a szív teréből élni. Szerintem ez a legszebb ajándék, amit a gyerekeidnek adhatsz! 💜 Kalandra fel!!!

Ha egy egész generáció úgy nőne fel, hogy összeszedi a szemetet és nem eldobja, milyen szép, tiszta környezetben élhetnénk. 🙏