Az elemek (föld, tűz, levegő ès víz) segítenek minket, hogy kapcsolódni tudjunk Földanyával, a természettel és ezáltal magunkkal is.

Múlt héten esős időben jártam az erdőt. Azt éreztem, hogy az eső, mint vízelem segít màshogy érzekelni a természetet körülöttem. Felerősiti az illatokat, èrzeteket ad a bőrödön. Könnyebben belekerültem a jelenbe és erősebben megérintett az erdő.

Eddig leginkább a tűz ereje, a napsütés segített mindig kapcsolódni. Amint megéreztem a napsütést a bőrömön, egyből sikerült megérkeznem a jelenbe, a testembe. Mindig a fény felé fordítom a fejem és ha csak rövid ideig is, de engedem hogy megérintse arcomat a meleg.

A legtöbb embernek talán a föld segít legjobban kapcsolódni mind Földanyával, mind pedig Önmagával. A kertészkedés, a földlben turkálás, mezítláb járkálás egyből segít "földelnünk" magunkat ès megérkezni a testünkbe. Ha pedig jelen vagy a testedben, jelen vagy a pillanatban és kinyilik a kapu ahol Földanyával és a természet lényeivel is kapcsolódhatsz.

Ma a cseresznya fa alatt pedig megéreztem a szél, mint levegő elem segítő erejét. Ahogy fújta a faleveleket, hol erősebben, hol gyengéden, csak hallgattam a dallamot, amit játszik a fán. Éreztem, ahogy a kis cseresznyék hintáznak, pörögnek és nevetgélnek a széllökések által. A fa pedig mint egy anyuka, aki hallgatja gyermekei önfeledt kacagását átérezte ugyanezt a boldogságot. A fa alatt ülve pedig átadta nekem is ezt az érzèst. 🙏

Így segítenek az Föld elemei, hogy kapcsolódni tudjunk 🤗. (Elgondolkodtatott, hogy vajon az extrém időjárás idén nem csak segíteni akar nekünk a kapcsolódásban, az ébredésben?)

Szeretettel, Szilvi